Aktuelt

Hvert år besøges Sagnlandet Lejre af gæsteforskere og studerende fra hele Europa. De har forladt kontorerne på universiteter og museer for en stund for at afprøve tolkninger og teorier om oldtiden i praksis. Gennem forsøg undersøges håndværk, teknologier og andre aspekter af fortidens liv, og tidligere tolkninger sættes på prøve.

 

På baggrund af de erfaringer og resultater, forskerne opnår gennem de forskellige forsøg, stilles nye spørgsmål til det originale arkæologiske kildemateriale. Og vi får større indsigt i fortidens levevilkår og teknologi.

 

I løbet af 2009 blev der udført de følgende eksperimenter:

 

Følgende eksperimenter havde med årets tema "Jagt og krig" at gøre:

____________________________________

 

Samarbejdet med Centre for Textile Research

Centre for Textile Research (CTR) er et forskningscenter under Københavns Universitet, der fra 2005-2010 beskæftiger sig med tekstil i historien og arkæologien.  CTR og Sagnlandet Lejre arbejder sammen om en vifte af praktiske forskningsforsøg med forhistoriske og historiske tekstilredskaber. Sagnlandet Lejres tekstilhåndværkere er inddraget i forskning og forsøg i Sagnlandet.

 

I forbindelse med dette forskningsprojekt, blev der i Sagnlandet Lejre i 2007 og 2008 afholdt forskellige arrangementer med tekstil som tema.

 

Læs mere her:

 

Skelhøj-projektet: Sagnlandet Lejre udgraver en gravhøj

Gennem en årrække har Sagnlandet Lejre indgået i et tværvidenskabeligt projekt, der søger at skabe bedre forståelse for de gode bevaringsforhold, der findes i nogle af bronzealderens gravhøje, bla. Egtvedpigens.

 

Læs mere her:

Relevante links: