Allehelgen i Sagnlandet Lejre

Allehelgen: Rakkerpak og rædsler hjemsøger Sagnlandet

 

Oplev Sagnlandet ved skumrings tid og mød overnaturlige væsner fra Landbotiden. Kom med på en spændende tur, hvor gysets glæder baner vejen for en intens oplevelse af historiens mere grumme sider.

 

 

 
Ført an af den godmodige husmandskone Sørine går turen gennem krat og lysning over bakker og dale, hvor du vil komme ansigt til ansigt med fortiden forbrydere, fruentimmere og fattiglemmer. Sørine tør knap nok selv gå ud ved Alle Helgens tid, for hun ved at både underjordiske og overjordiske væsner står på spring i Sagnlandet.

 

Mød fine folk, godt folk og skidt folk når landbotidens spøgelser og genfærd hjemsøger Sagnlandet. Se den blodige Kaa - straffepælen, mød den væmmelige rakkerkone, landevejsrøverne, den hængte mand og den skumle heks  m.fl. Spøgelserne dukker op når du mindst venter det og du kan glæde dig til gyset når de fortæller de grumme historier om hvordan de kom af dage og hvorfor de nu hjemsøger egnen. Oplev en spændende og stemningsfuld tur,  hvor historierne om livet og døden i gamle dage kommer til live igen og se døden i øjnene når du møder de levende døde fra tiden omkring år 1600 - 1900. Oplev de mere grumme sider af fortiden, men hør også om de gode sider af livet for rige som fattige fra de tider hvor hverken politi eller velfærdssamfund holdt hånden under folk. Vi hører også om de grumme straffe som Birkedommeren kunne idømme forbrydere og om galgebakken og Kaan - hvor syndere og forbrydere mødte deres straf.

 

Til sidst serveres varm, blodrød saft i Krikkebjerg huse.

 

  

Praktiske oplysninger:

 

Lørdag den 1. november &

Søndag den 2. november  2014

 
Begge dage klokken:

 

I Dagslys: kl. 13.30 - 15.00 - særligt for børn under 10 år og deres voksne

 

I Tusmørke: kl. 16.00 - 17.30 - særligt for større børn over 10 år og deres voksne

 

 
Aldersgruppe: Dagen opdeles i to ture, den første for mindre børn og voksne med lige dele hygge og uhygge, den anden tur foregår i skumringen med fuld skrue på uhyggen og de bloddryppende oplevelser.

 
Indgang og mødested: Mød op ved Sagnlandets butik ca. 15 min. før turen starter, hvor der betales og åbnes for toiletterne. Af praktiske grunde skal der betales kontant for turen, butikken kan i rimeligt omfang hjælpe med kontanter  til betalingen og er åben for tidlige juleindkøb mellem 12 og 17 begge dage.

 

Begrænset åbning: Sagnlandet er kun åbent for turen. Der er åbent på toiletterne, men café og alle øvrige formidlingstilbud er ikke åbne.

Der er ikke mulighed for at gå tur i Sagnlandet før og efter arrangementet  med mindre der bookes via Sagnlandets Eventafdeling.

 
Varighed: Turene varer ca. 1, 5 timer incl. varm saft.

 
Plads på turen: Der er plads til 100 mennesker pr. tur.

 

Terræn: Turen er målrettet gæster med godt bentøj, da vi kommer til at gå spændende krat og ad skumle stier. Turen er derfor ikke egnet for gangbesværede og klapvogne.

  

Pris: Det koster ikke entré at gå med på turen , men en turpris som dækker udgifterne for oplevelsen inkl. varm saft ved sidste post.


Voksenpris: 65 kr.         Børnepris: 45 Kr.


Der skal betales kontant, butikken kan i begrænset omfang være behjælpelig med kontanter.