FRA FORSØGSCENTER TIL SAGNLAND

Fra 1. maj 2009 kan man besøge Sagnlandet Lejre. Det land finder man lidt uden for byen Lejre nær Ledreborg Slot. Faktisk ligger Sagnlandet lige der, hvor Lejre Forsøgscenter ligger, og Sagnlandet er i virkeligheden Lejre Forsøgscenter, der nu skifter navn.

 

Et levende og aktivt Sagnland

Sagnlandet Lejre er et land, hvor alle kan tage på en rejse i og være fysisk aktive i. Det er en verden åben for fantasien og med en levende mytologi; en verden befolket med farverige mennesker fra forskellige historiske tider. De universer er bl.a. vikingernes Ravnebjerg, stenalderjægernes Athra, jernalderkrigernes Lethra og Krikkebjerghuses landbofolk.

 

Men Sagnlandet Lejre er endnu mere

Sagnlandet er også et land på 43 hektar, der har fysiske grænser. Det er ét af Danmarks mest spændende landskaber, som alle kan opdage på kryds og tværs, også takket være vores fortidsmissioner.

 

En krog til virkeligheden og autentisk underholdning med indhold

Men hvad med seriøsiteten og den forskningsbaserede saglighed, som Forsøgscentret har stået for i mere end 40 år?

Sagligheden, seriøsiteten og forskningen er der, hvor den altid har været. Den sidder lige i hjertet af Sagnlandet Lejre, og der bliver den. Forskningen vil nemlig fortsat blive i formålsparagraffen som Sagnlandets krog til virkeligheden og den væsentligste kilde til udviklingen fremover.

Det er netop styrken ved Sagnlandet Lejre, at de verdener og mennesker, som gæsterne møder ikke er fri fantasi, men forankret i en fortid genskabt af arkæologer og historikere.

Det giver Sagnlandet en uvurderlig autenticitet. Og det vil danske turister have. Det viser sig nemlig, at 70 procent af danskerne tillægger autenticitet betydning, når de tager på tur med familien. Samtidig synes 60 procent af danskerne, at det også skal være underholdende.

 

Læs hele historien om navneskiftet ved at klikke HER (pdf-filen) 

 

 

Vi glæder os rigtig meget til at begynde en spændende tidsrejse sammen med alle vores gæster.

 

Rejsen begynder d. 1. maj!

 

Vær hilset, rejsende! Velkommen i Sagnlandet!!

 

Relevante links: