Prøv tilværelsen som fortidsfamilie

 

 

 

Siden 1974 har mere end 1000 familier brugt en weekend eller en hel uge af deres ferie for at leve næsten lige, som man gjorde i fortiden.

 

 

Fortidsfamilierne er helt almindelige familier, der har lyst til og mod på at tilbringe en del af sin ferie i én af vores rekonstruerede miljøer. Det kan være stenalderen, jernalderen eller landbohusene.

 

 

Fortidsfamilierne udgør et væsentligt aspekt af Sagnlandet Lejre. De er med til at levendegøre områderne, formidle bl.a. om egne erfaringer til publikum, hjælpe med at holde strukturerne ved lige, deltage i reenactment begivenheder og i kulturhistoriske forsøg.

 

 

Det bliver derfor en all-round oplevelse, der vil mærkes på kroppen, en uforglemmelig uge, hvor deltagerne lærer en masse om fortiden, om gamle gøremål samt om egne såsom menneskets evner og grænser.

 

 

Brug din ferie på en anderledes aktiv og bæredygtig måde. Tag til Sagnlandet Lejre for en uges ophold i én af Danmarks smukkeste landskaber og mest spændende attraktioner.

 

 

Klik på linkene for at læse mere om, hvordan du ansøger:

 


 

 

 

 

 

Om livet i jernalderlandsbyen: en beretning fra sommeren 2004

 

 

"Det var fuldmåne. Vi havde siddet nede i smedjen og var nu på vej op til husene, hvor de andre allerede sov. Græsset var fugtigt af duggen. En flagermus saksede forbi. En frø kvækkede. Studene var ude på overdrevet. Gederne var lukket ind ligesom hønsene og gæssene. En kat sneg sig forbi i mørket. Den var hvid på ryggen og lyste i månelyset. ..."

 

 

Læs resten af Michael Svennevigs personlige og warme førstehåndsberetning om livet i landsbyen, Sikken en uge ...

 

 

Du kan også købe bogen "Fornemmelser for fortiden" i vores online butik.

 

 

 

Maden i jernalderen smager godt!
Lev lige som i din tip-tip oldemors tid!