Hvem er vi?

Sagnlandets Venner er et tilbud til alle, der interesserer sig for ideen og aktiviteterne i Sagnlandet Lejre.

 

Sagnlandets Venner er en bredt funderet forening

 

Her er unge og ældre, enlige og familier, erhvervsaktive og pensionister. Alle er velkomne, uanset om man mest er til gåture, udflugt med familie og venner, eller som frivillig har lyst til at engagere sig i praktiske projekter.

 

Sagnlandet Venners vedtægter

 

Kom bag kulisserne på Sagnlandet Lejre

 

For medlemmer afholdes der foredrag, rundvisninger og udflugter. Der er tilbud om deltagelse i arbejdet med forsøg, vedligeholdelse og nybygning, havepasning etc. Medlemmer inviteres til årsmøde med foredrag og årsfest i august med sjove aktiviteter og kulinarisk måltid. Medlemmerne kan i sæsonen vælge at glæde sig over de mange gode tilbud om oplevelser og selv efter tid, lyst og evne vælge at yde en frivillig, praktisk indsats sammen med glade og ivrige med-medlemmer og personale.

 

Medlemsorientering

 

Til medlemmerne udsendes orienteringsbladet ASK, der indeholder nyt om foreningen og Sagnlandet Lejre samt indbyder til aktiviteterne. Nu er der også orientering via hjemmesiden, der findes via Sagnlandet Lejres hjemmeside

 

Frivilligt hjælpearbejde organiseres via vennelaugene

 

Har man lyst til at give en praktisk hånd med, er Jernalderlauget, Vikingelauget, Landbolauget, Havelauget eller Smedelauget en mulighed. Det er også muligt at assistere ved store arrangementer som den årlige Fortællefestival – Danmarks største – i Pinsen. Man tilmelder sig laug gennem udfyldelse af vedlagte skema. Næste gang laugene mødes vil du blive orienteret om tid og sted. Så kan du se om det er noget for dig. Det koster ikke noget at være medlem af et laug, og man kan sagtens tilmelde sig flere.

 

Man kan også assistere ved Sagnlandet Lejres spændende forskning og arkæologiske forsøg

 

Her arbejder vi med høstforsøg med oldtidsredskaber, gravhøjsbyggeri og rekonstruktion af forhistoriske bygninger og redskaber.

 

Kort sagt mulighederne er mange for folk med tid og lyst til at tage fat. Sidst, men ikke mindst, får man gennem samarbejdet med personalet mangt og meget at vide om Danmarks oldtid og historie. Har du fået lyst til at tegne et medlemskab, glæder vi os til at byde dig velkommen.

 

BESTYRELSE

 

Tove Binzer, formand

 

Helle Vibeke Lauridsen

 

Lillith Andersen

 

Jan Holm

 

Ulla Pinborg, sekretær

 

Steen Thyrring, revisor

 

Birgit Green, suppleant

 

Anette Lydolph Larsen, suppleant

 

Anne Elisabeth Rasmussen, suppleant

 

Jo Kruse, suppleant

 

Charlotte Månsson, revisorsuppleant 

 

Lars Holten, direktør

 

Bestyrelsen afholder ca. 5 bestyrelsesmøder om året med deltagelse af Sagnlandet Lejres direktør Lars Holten. På møderne bidrager vi blandt andet med gode ideer til Sagnlandets fortsatte udvikling, og træffer beslutning om, hvad vi særlig skal støtte i sæsonen.

 

Generalforsamling

 

Årlig generalforsamling afholdes i marts.