Kursusmuligheder for undervisere

 

 

Her finder du omtale af de kurser, Sagnlandet Lejre arrangerer i løbet af året, til lærere, pædagoger, legepladsansatte og andre interesserede. Du er velkommen til at kontakte os, hvis der er noget, vi kan hjælpe med.

 

 

 

På sporet af oldtiden

 

 

Lærerkursus d. 23. september 2010 i Sagnlandet Lejre

 

 

Er du interesseret i at bedrive historieundervisning med eksperimentelle og praktiske metoder og gerne udendørs? Kan du og dine elever lide at arbejde som detektiver? Vil du finde gode muligheder for et samarbejde med naturfag, geografi, sløjd og hjemkundskab? Så har vi et forslag: sæt arkæologi på skemaet.

 

 

Skoletjenesten Öresund og Skoletjenesten Sagnlandet Lejre arrangerer en efteruddannelsesdag for lærere med arkæologi som tema. Arkæologi passer til alle aldre og rummer mange spørgsmål.  Hvordan skal vi tolke, det vi ser? Hvordan kan man anvende landskabet og arkæologiske fund til at skabe historiske scenarier?

 

 

Om formiddagen øger vi vores vidensniveau med foredrag: Marianne Rasmussen fra Kulturarvsstyrelsen, tidligere forskningschef i Sagnlandet Lejre, kommer og taler om kunsten at læse landskabet og tolke historien ud fra sporene i omgivelserne. Bertil Helgesson fra Sydsvensk Arkeologi skal give et skånsk perspektiv på historien ud fra de seneste udgravninger i Skåne, bl.a. Gamla Uppåkra(*) udenfor Lund. Om eftermiddagen skal vi ud i Sagnlandet og arbejde praktisk.

 

 

Sagnlandet Lejre ligger kun én togstation fra Roskilde. Det er en arkæologisk feltstation og et pædagogisk aktivitetscenter, som formidler viden gennem oplevelser og eksperimenter baseret på deltagernes aktive medvirken. Skoletjenesten Sagnlandet Lejre tilbyder en mængde aktiviteter til folkeskolen – alt fra korte programmer af 3½ times varighed til lejerskoler med 1-4 overnatninger.

 

 

For mere information se www.skoletjenesten.dk.

 

 


(*) Gamla Uppåkra har vist sig at være en af Sydskandinaviens mest fundrige og mest langvarige jernalderbosætninger. Man har fundet spor efter en bylignende bebyggelse fra første århundrede f.Kr til 1.000 e.Kr.

 

 

Tid: Den 23. september kl. 10.00-15.30.

 

 

Sted: Sagnlandet Lejre (der kan bestilles telebus fra Lejre Station)

 

 

Pris: kr. 300

 

 

Målgruppe: Lærere fra Sjælland og Skåne

 

 

Tilmelding: Senest d. 3.september til Skoletjenesten Öresund,

 

   mb(at)skoletjenesten.dk

 

eller on-line på

 

   www.skoletjenesten-oresund.dk.

 

 

(OBS – der er begrænset deltagerantal! Først til mølle-princippet vil blive brugt).