Vejrstation og Vejrvarsling

 

 

 


Sagnlandet Lejre moderniserer vejrguden

 

 

Takket være Sagnlandets nye vejrstation, kan alle gå ind på borgervejr.dk og se, hvordan vejret er i Sagnlandet Lejre.

 

 

Flyver svalerne lavt,  så vil det regne! Hvis solen går ned i en sæk, så står den op i en bæk! Sådan lyder nogle af de gamle vejrvarsler fra Sagnlandets husmandskone, Sørine. Hun og hendes forfædre i Krikkebjerghuse har i generationer taget vejrvarsler og forudsagt vejret. Nogle nogle gange holder varslerne stik, men andre gange gør de ikke.

 

 
Derfor har Sagnlandet Lejre nu investeret i en moderne vejstation, som leverer vejrdata til Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Hvert  tiende minut tager vejrstationen pulsen på vejret og melder resultatet til borgervejr.dk. Det er en hjemmeside, som DMI stiller til rådighed for private vejrstationer. På borgervejr.dk kan alle gå ind og se, hvordan vejret er lige nu i Sagnlandet Lejre.

 

 

Man kan dér aflæse vindstyrke, luftfugtighed, temperatur og nedbør, og man kan se vejrets udvikling inden for de seneste 24 timer. Det er en del af vores service til vores gæster, for det er jo godt at vide, om man kan lade paraplyen blive hjemme, når man skal på  besøg i Sagnlandet Lejre. Det at vi her i Sagnlandet har valgt at deltage på borgervejr.dk er så også til gavn for Lejres borgere, som kan kigge ind på Sagnlandets vejrdata og se, hvordan vejret er - og har været for nylig - i lokalområdet.

 

 

Det er dog ikke alle Sagnlandets beboere, som er lige overbeviste om den nymodens teknologi. Husmandskonen Sørine sværger fortsat til de de gode gamle vejrvarsler. Det  varsel for oktober måned, som hun tog i juledagene lover sol og godt vejr i efterårsferien, hvor Sagnlandet er åbent fra 16. - 22. oktober.

 

 
Men tjek for en sikkerheds skyld alligevel www.borgervejr.dk eller se vores udvidede vejrdata her.

 

 

 

 

Sagnlandets vejrstation
Sagnlandets vejrstation
Sørine tager vejrvarsler efter gammel skik
I julen tager husmandskonen Sørine vejrvarsler for det kommende år. Vejret på hver af julens 12 dage svarer til vejret for hver af årets måneder. Sørines 12 måneders prognose lover sol i efterårsferien og hvid jul.
Sørines solemærke for Oktober 2010
Sørines solemærke for Oktober 2010