Alle tiders mad

Det er ikke kun brændenældesuppe, der er på menuen i Sagnlandet Lejre.

Vi har en lang tradition for at tilberede ”gamle” retter. Vi har

rekonstruktioner af ovne, ildsteder, krukker, spyd, store kedler og

køkkengrej; vi slagter dyr, samler vilde urter, bær og svampe, og

gederne malkes. Vi afprøver vores viden om stenalder-, jernalder-,

vikingetids- og landbotidens madlavning.

 

Derudover lader vi os inspirere af gamle fortællinger om mad og gode

madskikke. Fortællinger, der går helt tilbage til den sene vikingetid.

 

Alt det har gjort os til dygtige kokke i Sagnlandet Lejre!

 

Vi vil gerne dele denne viden om den gammeldags kogekunst, så i linkene

herunder kan I finde inspiration til en ualmindelig banquet, til madlavning

på spejderture og på skolen, hjemme i haven mv.

Her findes:

 

- madopskrifter fra stenalderen, jernalderen og vikingetiden

- anvisninger på, hvordan I kan:

 

Udover det præsenterer vi også en "gastronomisk" tur i Sagnlandet Lejre!

I folderen "Alle tiders mad", (pdf-dokument klar til print) bliver fortids madlavning og de arkæologiske spor deraf til den røde tråd, der vil følge jer gennem tiderne i Sagnlandet Lejre. Folderen er en rejsefører i denne anderledes oplevelsestur: den starter ved værkstederne og slutter ved vikingemarkedspladsen. I teksten finder I masser af henvisniger om de spor til madlavning, som Sagnlandet Lejres områderne er rige på.