Helleristnings-stenene kom til Sagnlandet

 

 

 

De tre store sten med helleristninger, som har ligget foran Lejre Museum, blev torsdag 13. januar flyttet til deres blivende sted i Sagnlandet lejre.

 

 

Hverken isglatte grusveje og snedriver kunne stoppe kranbilen, som dog måtte køre to gange. Den største sten vejer 17 tons, og chaufføren valgte at hente den først, fordi han ville være sikker på, at broen ved indkørslen til Ledreborg Allé kunne klare vægten.

 

 

Her i Sagnlandet er vi glade for, at helleristningerne er på plads, inden Sagnlandet åbner for publikum den 16. april, og vi glæder os til at kunne formidle bronzealderens forunderlige billedverden til Sagnlandets gæster.

 

 

Der mangler dog stadig en enkelt lille transportopgave. Den ene af stenene er endnu ikke kommet helt på plads. Stenen skal trækkes op til vores danselabyrint, som ligger på en stor bakke. Det skal gøres med håndkraft, og Sagnlandets gæster skal hjælpe til.

 

 

Helleristningsstenene er udsprunget af et samarbejde mellem Sagnlandets Venner i Lejre og projekt Skjoldungelandet. Det er stenhugger Oluf Møller fra Ro´s Stenhuggeri i Roskilde, som har udsmykket stenene med 3000 år gamle helleristningsmotiver fra bronzealderen efter Dr. Gerhard Milstreus forlæg.