Jernalderens højeste mode

Klæd dig som i jernalderen – brug uld i krystalkiper

 

 

Vore gæster og kunder efterspørger autentiske stoffer vævet som i oldtiden. Derfor sælger vi jernalderstof vævet i krystalkiper fremstillet i samarbejde med et professionelt væveri.

 

 

I Sagnlandet Lejre syer vi både jernalder- og vikingedragter af stoffet, men det slidstærke stof kan benyttes til mange andre formål.

 

 

Kvaliteten ligger på 14/14 tråde per centimeter og stoffet er cirka 170 centimeter bredt efter farvning. Vi leverer krystalkiper i flere plantefarvede kulører. Stoffet farves i stykker af maksimalt fire meter, men kan også bestilles i mindre længder. Plantefarvning er håndarbejde, og vi gør vores bedste for at farve stoffet i den nuance, I ønsker.

 

 

Vævet stof i krystalkiper var meget populært 1-2 årh. e.Kr. - den periode vi i Norden kalder ældre jernalder eller romersk jernalder. Det har været benyttet både til kvinde og mandsdragter. For eksempel er den berømte rytterdragt fra Thorsbjerg fremstillet i denne vævning.

 

 

Krystalkiper har også været brugt i vikingetiden. Det er blandt andet fundet ved undersøgelserne af gravene fra den svenske vikingeby Birka dateret til 900 årene.

 

 

 

  

Priser:

 

 

Farvet pr/m kr 995,- / € 132,-

 

 

Forsendelse:

 

 

Der opkræves porto (+ moms) efter Post Danmarks takster.

  

 

Betaling foregår via bankoverførsel, eller kontant ved afhentning, og der må regnes med ca. to ugers leveringstid.

 

Henvendelse til

 

 

tekstil(at)lejre-center.dk

 

 

for yderligere oplysninger samt aftale om farve og leveringstid.

 

  

<-- Tilbage til butikken

 

 

Relevante links:

Koften fra Thorsbjerg-mosen