Guide til Sagnlandet

Forlæng sommeren med et besøg i Sagnlandet Lejre

 

 

Skolen er måske nok begyndt igen, men solen luner stadig dejligt, og aftnerne er lyse. Tag børn eller børnebørn i hånden, og oplev sensommeren i Sagnlandet Lejre. Her er nok at lave for alle!


Besøg os, hils på gederne i klappefolden, og se vildsvinene i deres fold. Tag vores nye audioguider med ud i landskabet, og hør historier for både store og små. Sejl en tur på søen i vores udhulede træbåde, hug med økse som i gamle dage, eller gå på jagt efter fortidens skatte i det arkæologiske vandsold. Hvem ved, måske er det dig, der gør månedens bedste fund?

 

Kommer I tirsdag, torsdag eller i weekenden, kan I lege med ler i potteriet, og er jeres udflugtsdag en onsdag, kan I lave smukke armbånd i naturfarvet uld i dragtværkstedet.

 

Alle lørdage og søndag kan i teste jeres evner med bue og pil, møde landbofolk og jernaldermennesker, og se med når vildsvinene tripper ved fodringstid.

 

På særlige dage kan I prøve 1800-tallets fineste tøj, se med når de dygtige vævere plantefarver efter alle kunstens regler, eller finde strikkepindene frem og komme til bindestue anno 1860. Fans af bue og pil kan finde en tier mellem lommeulden og tage med de frygtløse stenalderjæ.